שלום גולשים יקרים,

הפורום שלנו עלה לאויר! מה שאומר שאנחנו פה לרשותכם לכל שאלה..

אתם מוזמנים לרשום לנו ואנחנו נענה בשמחה,

 

שלכם,

אושרת ומאירה.

 

אוטוטו ט"ו בשבט, ובהשראת החג היפה הזה (שהבת שלי נטע על שמו) בחרנו ללמד אתכן להכין פרח צ'יפס יפה. תודו שלא חשבתם על זה!

פילה סול על מצע פירה לצד סלט עגבניות חריף.

 

לדג:

פילה סול

תבלינים: כמון,שיני שום שלמות, כורכום, שום טרי, מלח גס/רגיל. שמן

 

לפירה:

תפוחי אדמה, מיונז, מלח. פלפל לבן.

 

לסלט עגבניות חריף:

שום, עגבניות טריות, פלפל ירוק חריף.

לויניגרט: לימון, שמן זית, מלח ופלפל שחור.

 

אופן ההכנה:

לדג: לשטוף היטב את הדג ולהשרות במים עם מיץ לימון להסרת המרירות ולטשטוש הריח הדומיננטי של הדג.

בצלוחית לשים את התבלינים, השמן והשום.

להשרות במרינד ולאפות (אם בחרתם לטגן אז שימו שום כתוש)

 

לפירה:

בשלו את תפוחי האדמה עוד בקליפתם (ניתן לזרז תהליך ולקלח ולחתוך קוביות גסות) לבשל במים עם מעט מלח.

לאחר שתפוחי האדמה רכים, מסננים ושומרים ממי הבישול בצד כמובן, מועכים, מוסיפים את המיונז, טועמים ומשפרים מלח.

רעיונות להגשת תפוחי האדמה:

לבשל את תפוחי האדמה עד רכות מלאה, למעוך אותם, לתבל ולהגיש כפירה. (לא לשכוח לשמור מעט ממי הבישול)

לבשל את תפוחי האדמה עד רכות. לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות, לתבל את טבעות תפוחי האדמה, לטגן כל פרוסה ולפרוס בצלחת בצורת מניפה.

להכין פירה, לגלגל בעזרת ידיים רטובות ככדורים קטנים, לטגן אותם בשמן עמוק (לתפוחי האדמה האלו שמתי לרשותכן קמח וביצה!)

פרח מתפוח אדמה

אז נכון, זה לא ממש מתכון, אבל זה יכול לשדרג ולהקפיץ כל דבר שרק תכינו. אפילו סנדוויץ פשוט!!  תניחו כמה פרחים כאילו ליד וכבר הסנדוויץ הרבה יותר טעים.

מרכיבים:

תפוח אדמה

שמן עמוק

קיסמים

 

אופן ההכנה:

אין צורך לקלף את תפוח האדמה.

לפרוס דק דק את תפוח האדמה לעיגולים

מומלץ לשמור בקערה עם מים על מנת שלא ישחירו.

את ה'לב' של הפרח לגלגל למעין קונוס בזהירות

להוסיף 'עלי כותרת' ולהדק עם קיסמים

רק מבוגר מטגן את פרח הצ'יפס שלנו.

תראו איך הוא נפתח יפה!!

להגיש בחיוך