גולשים יקרים שלנו, השבוע עולה לאויר הפורום שלנו: "מתכונים מתגלגלים" שם נהיה זמינות עבורכם לכל שאלה שתרצו לשאול, להתייעץ ולדעת.

 

 את פינת המתכונט של השבוע אנחנו רוצות להקדיש לאחת האהבות הגדולות שלנו, חומר גלם מופלא: קבלו אותו: השוקולד!

רוצים להשתעשע בשוקולד ביחד איתנו? מעולה!

1...2...3.. מתחילים.

 

הבאנו לכם מתכון בסיסי וטעים של עוגת שוקולד שיכולה להתאים מצויין לעוגת יום הולדת. אבל אפשרתי לכם להחליט לגבי הוריאציה. קיראו עד הסוף והחליטו לגבי הוריאציה שלכם. ותכננו את זמני האפיה בהתאם. תהנו.

 


עוגת שוקולד בוריאציות שונות

 

עוגת שוקולד בגביעי גלידה: גביעי גלידה עם בסיס שטוח( לא שפיצי,ניתן להשיג בסופרים) 17-20 יחידות. זמן האפייה יהיה 15-20 דקות.

 

עוגה גדולה:  המתכון מתאים לרינג בגודל 26 .

ואורך האפייה עולה ל-40 דקות.

 

לעוגת שוקולד:

כוס שמן
1 כוס  סוכר
4 ביצים
2 כוסות קמח רגיל מנופה

3/4 כוס קקאו

כוס מיץ/מים/חלב

1 סוכר וניל

2 אפייה

 

לציפוי:
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד חלב

לקישוט:
סוכריות צבעוניות, קרם, קוקוס, נרות יומולדת ומה שבא...


שלבי ההכנה:
1. טורפים יחד את כל החומרים לפי סדר הופעתם במתכון.
2. יוצקים לגביעי הגלידה (הכי נוח עם קנקן או מצקת) ממלאים כל גביע עד שלושת רבעי גובה (לא יותר כי העוגות עוד יתפחו) כך גם לגבי התבניות האישיות. ולגבי העוגה לשמן רינג 26 קוטר ולאפות.

3. אופים כ-15 דקות, ב180 מעלות, עד שהעוגות יציבות וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים)., חשוב לא לייבש מדיי באפיה כי הם ממשיכים להתגבש בחוץ.

 

לסירופ שוקולד:

1. מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. 
2. שוברים את השוקולד לקוביות ומוסיפים לסיר, ומערבבים כמה רגעים עד שהשוקולד נמס. מסירים מהאש.

3.טובלים את הגביעים הפוכים בתוך הסירופ ומקשטים בסוכריות ומה שבא לנו. ועל העוגות יוצקים בעזרת כף או מצקת ומורחים.

 

שעשועי שוקולד:

מומלץ להכין בצימקאו.

 

עלי שוקולד-יש לקטוף עלים שיש להם "עורקים" בולטים, לשטוף היטב ולייבש, לטבול בשוקולד ולהניח לייבוש.

 

סלסלאות שוקולד – מומלץ בתבניות סיליקון – כשהשוקולד מומס היטב, ליצוק בעזרת כף, לסובב כך שהשוקולד ימרח על כל הדפנות, את השאריות להוציא.

 

טיפים:

  1. את האבקת אפייה תמיד שמים בסוף כדי שהאפקט שלהם באפייה יהיה מירבי
  2. מומלץ לנפות את הקמח והקקאו ביחד כדי שהמרכיבים יהיו אווריריים.
  3. אפשר להגיש את העוגות עם כדור גלידה מעל כשהעוגה חמה...
  4. שוקולד הוא חומר גלם שסופח ריחות, לכן שמרו אותו בכלי אטום.
  5. המסת השוקולד יכולה להתקיים ב-2 אופנים: או בבן מארי (סיר  אדים כפול) או במיקרוגל בפולסים.

 

חשוב לדעת!

לעתים אנו נתקלים בשוקולד שהצבע שלו מלמעלה מעט לבן והתוקף שלו עוד ארוך.. השוקולד לא מקולקל! בסך הכל היה שינוי במצב הצבירה שלו, הוא התחמם מעט וחזר להיות מוקשה, הלבן הזה שאתם רואים, הוא השומן הגולמי.