סוף שבוע חורפי מתקרב..  קר בחוץ-חם בלב!

במתכונט שלנו השבוע הוספנו את פינת הילדים-זה הזמן להיכנס למטבח  עם ילדיכם ולחלוק רגעים מתוקים.

 

כדורי רפאלו וכדורי שוקולד..לכדרר, לכדרר  והופ לפה!

פינת ההורים:

כדורי רפאלו עם אגוזי לוז


200 גרם קוקוס מגה
שפורפרת חלב מרוכז אלסקה (185 גרם)
100 גרם שוקולד לבן
35-40 אגוזי לוז (לא מלוחים)

לציפוי:
50 גרם קוקוס

אופן הכנה:
• מניחים בקערה קוקוס וחלב מרוכז ומערבבים היטב.
• ממיסים שוקולד לבן, מערבבים עד להמסה מלאה.
• מוסיפים את השוקולד המומס לקוקוס ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. מניחים בצד.
• קולים את אגוזי הלוז על מחבת חמה (אין צורך בשמן) במשך 2 דקות. שימו לב לנער מדי פעם את המחבת די שהאגוזים לא ישרפו. מעבירים לקערה קטנה ומניחים לאגוזים להתקרר.
• עם ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים מתערובת הקוקוס ומכניסים לתוכה אגוז לוז, סוגרים ומגלגלים לכדור.
• מצפים ומגישים: מגלגלים את הכדורים בקוקוס ומעבירים לצלחת הגשה. מקררים מעט במקרר וזוללים.
• שומרים בקופסה אטומה במקרר.

 

 

 

כדורי שוקולד עם סוכריות קופצות!

כולנו מכירים את המתכון הפשוט של כדורי השוקולד שהיינו קטנים, הכדורים המתוקים מהבסקוויטים עם הקוקוס והסוכריות מסביב... יאמי... אבל מאז כדורי השוקולד השתדרגו, שינו צורה וטעם וקיבלו את המקום הראוי להם.

ניתן להכין רולדה מכל העיסה ואז לפרוס פרוסות ולשים במנג'טים, ניתן לעצב בצורת קוביות, להוסיף קורט תבלינים מתוקים (מעט קינמון, ציפורן..) או להמיר את הקקאו באבקת נוגט...

אבל במתכון שהבאתי לכם שמרתי אמונים לכדורי השוקולד מהילדות ובכל זאת בחרתי קצת להתחכם והוספתי סוכריות קופצות. הילדים (וגם המבוגרים המודים שבינינו) יודו שזה שינוי מדליק שתמיד מוסיף...
 

רכיבים (כ-30 כדורים בינוניים)

 2 כפות של קקאו איכותי
1 מיכל של שמנת מתוקה
30 גרם חמאה
21 כוס סוכר
שקית תמצית וניל
400 גרם ביסקוויטים מפוררים (כ-5 כוסות פירורים)

סוכריות קופצות

אפשרויות לציפוי הכדורים:
קוקוס
סוכריות צבעוניות (יש סוכריות משגעות בחנויות המתמחות)
אגוזים קצוצים

 בראס (אגוזי לוז מקורמלים וגרוסים)

אופן ההכנה:
מחממים את השמנת והחמאה בסיר על להבה נמוכה מאד, מוסיפים את הסוכר והשוקולד ומערבבים. מכבים את האש מיד כשהשוקולד כמעט מומס (הגושים הקטנים ימסו בסיר החמים גם אחרי שנכבה את האש – אסור להגיע לרתיחה!)

מוסיפים את פירורי הביסקוויטים, סוכר הוניל ומערבבים היטב. מכניסים למקרר למשך כשעה או עד שניתן לעבד את הכדורים. זה השלב שבו מכניסים את הסוכריות הקופצות (לא להתקמצן בבקשה)
יוצרים את כדורי השוקולד, מצפים אותם בציפויים הרצויים ושומרים בכלי אטום.

טיפ:  שוקולד סופח ריחות בקלות. לשמור בכלי אטום.