מצרכים:

נתח שריר הזרוע (מספר 8) טרי

בקבוק יין אדום חצי יבש

5 עלי דפנה

10 עלי טימין יבשים

50 גרם פלפל שחור גרוס

4 כפות חרדל דיז'ון גרגירים

100 גרם סוכר חום

4 כפות רסק עגבניות

4 ליטר מים

כוס שמן

 

ירקות חתוכים לקוביות גדולות:

5 גזרים

כרישה

2 בצל לבן            

2 בצל סגול

בטטה

 

אופן ההכנה:

1. למרוח בשר בתערובת של חרדל, סוכר חום, טימין ופלפל שחור ולהכניס למקרר לשעה.

2. לחמם שמן בסיר ולסגור את הבשר מכל כיוון של הנתח ולהוציא מהסיר.

3. להניח באותו הסיר את הירקות בלבד לבטטה ולהשחים.

4. להוסיף את עלי הדפנה והרסק ולערבב עד שהרסק ידבק לתחתית הסיר .

5. להוסיף את היין ולערבב עד להורדת משקע ואז להביא לרתיחה.

6. לאחר הרתיחה להוסיף מים ולהביא לרתיחה בשנית.

7. להוסיף את הבשר לבישול של 3 שעות על אש נמוכה.

8. בחצי שעה אחרונה יש להוסיף את קוביות הבטטה.

 

המתכון מוגש באדיבות קמפיין הבשר של האיחוד האירופי TASTE THE BEST