מצרכים (לשתי תבניות אינגליש קייק):

500 גרם ביסקוויטים בטעם קקאו

 

למלית חמאת בוטנים:

ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% (200 גרם)

חצי ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% (100 גרם)

4 כפות גדושות חמאת בוטנים

שליש כוס סוכר

רבע כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס

כפית מיץ לימון

 

למלית ממרח נוגט:

ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% (200 גרם)

חצי ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% (100 גרם)

4 כפות גדושות ממרח נוגט פרווה

שליש כוס סוכר

רבע כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס

כפית מיץ לימון

 

למלית שוקולד לבן:

ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% (200 גרם)

חצי ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% (100 גרם)

100 גרם שוקולד לבן

כף שמן

שליש כוס סוכר

רבע כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס

כפית מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

1. הכנת מלית חמאת הבוטנים: שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. טועמים ומאזנים מתיקות, במידת הצורך מוסיפים מעט סוכר או מיץ לימון.

2. הכנת מלית הנוגט: שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. טועמים ומאזנים מתיקות.

3. הכנת מלית השוקולד הלבן: ממיסים את השוקולד הלבן עם השמן בסיר כפול על אדים. במעבד מזון מערבלים יחד את הגבינות, השמנת, הסוכר והלימון. מוסיפים לשוקולד המומס 3-4 כפות מתערובת הגבינות ומערבבים בעזרת מטרפה לקבלת תערובת אחידה. מעבירים אותה למעבד המזון ומעבדים יחד את כל התערובת.

4. הרכבת העוגה: מניחים בשתי תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה שכבה של ביסקוויטים. יוצקים את שכבת חמאת הבוטנים בשתי התבניות. מניחים שכבה נוספת של ביסקוויטים ועליהן יוצקים את שכבת גבינת הנוגט. מניחים שכבת ביסקוויטים נוספת ומורחים למעלה בצורה נאה את שכבת השוקולד הלבן. שומרים במקרר כשמונה שעות או שעתיים בהקפאה עד להגשה.  

 

מוגש באדיבות חברת 'משומשו', יצרנית הגבינות הטבעוניות, בשיתוף השפית אביגיל מייזליק