מצרכים

בצק עלים

125 גרם פטל

50 גרם שוקולד

2 כפיות חלב

סוכר

קוביות סוכר

 

עבור קרם הפטיסייר

500 מ''ל חלב

2 חלמונים של ביצים גדולות

6 כפות סוכר

40 גרם קמח תירס

כף תמצית וניל

 

עבור התותים ותותי יער

200 גרם תותים

3 כפות סוכר

חופן גרגירים של תותי יער

 

הוראות הכנה

נתחיל בקרם הפטיסייר

1. הכניסו את כל המרכיבים לקערה המתאימה לשימוש במיקרוגל והקציפו אותם בעזרת מיקסר עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.

2. חממו את התערובת במיקרוגל למשך כשלוש דקות.

3. פתחו את המיקרוגל וערבבו את התערובת. חממו למשך כשתי דקות נוספות.

4. הוציאו את התערובת מהמיקרוגל, ערבבו שוב עד לקבלת מרקם קרמי.

5. כסו את התערובת בניילון נצמד שימנע ממנה להתקשות והכניסו למקרר עד שתתקרר לגמרי.

6. אם תרצו שייווצר קרם בעל מרקם חלק, הקציפו בעזרת המיקסר כאשר התערובת מתקררת. שמרו בצד להמשך.

 

להכנת בצק העלים

1. חממו מראש תנור בחום של כ-200ºC.

2. פרסו את בצק העלים, ובעזרת מכשיר לחיתוך פסטה, תבנית עגולה או סכין, חתכו אותו ל-12 חלקים, שלושה לכל קרמשניט, ודקרו אותם בעזרת מזלג.

3. סדרו את בצק העלים בתבנית אפייה המכוסה בנייר אפייה, ועליו תפזרו מעט סוכר.

4. הניחו נייר אפייה על המגש הראשון והכינו מגש אפייה נוסף כמו הראשון (או בכל כלי שניתן להכניס לתנור). זה יגרום לבצק העלים להיות דק ופריך עד כמה שניתן.

5. אפו בתנור למשך כ-20 דקות או עד שבצק העלים יקבל צבע חום מוזהב (לא יותר מדי חום).

6. לאחר שהבצק מוכן, הוציאו מהתנור והכניסו למקרר.

 

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה.