מצרכים

3 ביצים

חצי כוס חומץ בלסמי

אבוקדו

מלח

פלפל שחור

רוטב טבסקו

חצי לימון

כפית מיונז

 

הוראות הכנה

1. הניחו את הביצים בסיר במידה הנכונה, כך שתוכלו למקם אותן באופן שלא יתנגשו זו בזו והוסיפו מים קרים שיכסו אותן ב-1 סנטימטר.

2. הרתיחו את המים ולאחר מכן המשיכו לבשל על אש קטנה. תוכלו לכוון טיימר ל-7 דקות.

3. לאחר שהביצים התבשלו, רוקנו את המים החמים וקררו אותן במהירות באמצעות זרימת מים קרים. הניחו לזרם המים הקרים לקרר אותן במשך כדקה אחת, לאחר מכן, הניחו אותן במים הקרים למשך כ-2 דקות, עד שיתקררו מספיק על מנת שתוכלו לעבוד איתן. טיפ: על מנת לקלף אותן מחצו את הקליפה על פני משטח העבודה. שטפו שוב למקרה שנותרה עליהן חתיכת קליפה ובמטרה להסיר את השכבה הדקה שעוטפת אותן.

4. הניחו את הביצים המבושלות במיכל וכסו אותן בחומץ בלסמי. העבירו את הביצים למקרר למשך 12-24 שעות, במטרה שישנו את צבען.

5. הוציאו את הביצים מהחומץ, שטפו אותן במים וחתכו אותן לחצאים, לאורכן.

6. הסירו את חלמוני הביצים ומעכו אותם יחד עם האבוקדו. הוסיפו מלח, פלפל שחור, רוטב טבסקו ומעט מיץ לימון, לפי הטעם. הוסיפו את המיונז למילוי.

7. מלאו את חלבון הביצים במילוי, קשטו באמצעות פטרוזיליה טרייה והגישו.   

 

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה.