מרכיבים

למעטפת

3 כוסות קמח רגיל

כוס מים

קורט מלח

למלית

1 ק"ג בקר טחון או עוף טחון

כוס בצל לבן (קצוץ דק)

חצי  כוס בצל מסוג שאלוט (קצוץ דק)

חצי כוס כוסברה קצוצה

חצי כוס עגבניות חתוכות לקוביות

כפית שום כתוש

כפית ממרח ג'ינג'ר

רבע כפית כורכום (לא חובה)

כפית אבקת כמון

4 כפות מרגרינה או תחליף חמאה

 

הכנה:

1. הכנת המלית: יש לשלב את כל מרכיבי המילוי, לערבב היטב.

2. הכנת המעטפת: בקערה גדולה מניחים קמח, מלח ומים. מערבבים היטב, ללוש עד שהבצק יהפוך לבצק פיצה. רצוי לכסות ולהניח למשך שעה

3. לשים היטב שוב לפני שמכינים את הכיסונים. מכדררים כדורים מהבצק.

4. מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומשטחים את הכדורים בעזרת מערוך. באמצעות חותך עוגיות קורצים עיגולים.

5. שלב מילוי הבצק: יש לאחוז את עיגולי הבצק ביד אחת. ביד השנייה, באמצעות כפית או כף קטנה לוקחים חלק מהמלית ומניחים באמצע עיגול הבצק.

6. מקרבים את כל הקצוות למרכז, צובטים ומסובבים את הקפלים בכדי להבטיח סגירה מוחלטת של הכופתאות. סגירת הבשר בתוך העטיפה היא סוד הכופתאות הטעימות והעסיסיות.

7. טכניקת האידוי: ישנם מכשירי אידוי שונים אך ניתן בהחלט לאדות באמצעות השיטה הבאה: ממלאים סיר עד חציו במים רותחים, מניחים במרכזו קופסת שימורים ריקה ועליה מניחים סיר קטן עם הכופתאות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומאדים 15-10 דקות נוספות.

8. מגישים לצד רוטב עגבניות מתובל. בתיאבון.

המתכון מוגש באדיבות משרד התיירות של נפאל ושגרירות נפאל בישראל