מצרכים (עבור 4 מנות)

500 גרם כתף בקר טרי

250 גרם בצק פריך מלוח

200 גרם גזר

50 גרם בצל

200 גרם כרישה

200 גרם לפת (קטנות)

חוט זעפרן

כפית סוכר, מלח ופלפל

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל 180 מעלות.

2. פורסים את הבקר לפרוסות דקות.

3. צורבים על מחבת במשך 15 דקות עם מעט שמן.

4. שוטפים ומקלפים את הירקות.

5. חותכים את הגזרים והכרישה לחתיכות גדולות, את הלפתות לרבעים ואת הבצל לפרוסות.

6. מאדים את הירקות על מחבת גדולה עם מעט שמן במשך 10 דקות ומתבלים במלח ופלפל.

7. משרים את חוט הזעפרן במעט מים חמים עם כפית סוכר ונותנים לו להיפתח.

8. בתבנית עגולה, מפזרים את הירקות ואת נתחי הבשר בצורה שווה ויוצקים את הזעפרן מעל.

9. מרדדים את הבצק ויוצרים ממנו עיגול בקוטר התבנית.

10. מכסים את הבקר והירקות בעיגול שיצרתם מהבצק.

11. אופים בחום של 180 מעלות, למשך 30 דקות.

12. מוציאים מהתנור, הופכים את הטארט על צלחת גדולה ומגישים.

 

זמן הכנה: 15 דקות. זמן בישול: 15 דקות. בתיאבון!

המתכון מוגש באדיבות קמפיין הבשר של האיחוד האירופי TASTE THE BEST