מצרכים (ל-4 מנות)

500 גרם תבשיל בשר בקר

15 גרם קמח

30-45 מ''ל שמן זית כתית

10 בצלי שאלוט, קלופים ושלמים

2 גזרים, קלופים וחתוכים

200 מ''ל יין פורט, מתוק ומחוזק

200 מ''ל מים או ציר בקר

1-2 קורנית טרייה

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה

1. פזרו את הקמח על הבשר, נערו על מנת שלא יישארו עודפי קמח על הבשר.

2. חממו את השמן בתבנית אפייה מקרמיקה והשחימו את הבשר באמצעות חימום בטמפרטורות גבוהות. עשו חריצים באמצעות כף והניחו בצד.

3. החלישו את החום והוסיפו את בצלי השאלוט והגזרים. בשלו במשך כ-2-3 דקות לפני שתחזירו את בשר הבקר לתבנית.

4. הוסיפו את היין ובשלו ללא כיסוי בחום גבוה למשך מספר דקות עד שהאלכוהול יתאדה.

5. הוסיפו מים או ציר בקר, את הקורנית, המלח והפלפל השחור.

6. כסו את תבנית האפייה ובשלו על אש קטנה למשל כמה שעות בחום נמוך, או עד שהבשר יתרכך.

7. תוכלו לתת לתבשיל לנוח למשך כמה שעות או אפילו עד למחרת. הגישו עם פירה על מנת ליצור ארוחה מלאה.

 

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה