מצרכים ל-10 סופגניות:

250 גרם קמח כוסמין

חצי כף שמרים (5 גרם)

2 כפות דבש/סילאן

90 גרם חלב סויה

30 גרם רסק תפוחים

35 גרם שמן קוקוס

רבע כפית מלח

 

מצרכים לקרם השוקולד:

חבילת טופו משי

250 גרם שוקולד מריר

2 כפות חלב סויה

כפית קקאו

כפית תמצית וניל

2-3 כפות סירופ אגבה

קורט מלח

 

הוראות הכנה לסופגניות:

1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח.

2. מערבבים בכוס היטב את השמרים, הדבש וחלב הסויה עד להתססה (כ-10 דקות).

3. מוסיפים את תערובת השמרים אל הקמח ובהדרגה מוסיפים את שאר החומרים. 

4. לשים עד לקבלת בצק אחיד ודביק למגע.

5. מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.

6. קורצים עיגולים מהבצק ומניחים אותם על נייר אפייה בתבנית.

7. אופים בחום של 180-200 מעלות למשך כ-30 דקות או עד לקבלת צבע שחום.

8. מוציאים את הסופגניות להתקררות ומזריקים פנימה את קרם השוקולד.

9. הכנת קרם השוקולד: טוחנים את כל החומרים יחד במטחנה חזקה עד שמקבלים קרם חלק.

 

ריבה טבעית

מצרכים:

740 גרם שזיפים

2 תפוחים

מיץ מלימון אחד

3 כפות סירופ מייפל טבעי

250 מ"ל מים

 

הוראות הכנה:

1. מכניסים לסיר את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה.

2. כשהמים רותחים מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה (כשעתיים)

 

המתכונים מוגשים באדיבות רויטל אדמוני מחברת תכנית הלימודים לחינוך תזונתי 'אוכלים בריא - דרך החושים'  בעבור משרד החינוך