מצרכים

700 גרם תפוחי אדמה אדומים בינוניים

חופן גבעולי אספרגוס

2 בצל ירוק

2 קלחי תירס

עשבי תיבול טריים

קליפת לימון

מלח ופלפל

כפית פפריקה

 

מצרכים לרוטב

150 מ''ל שמן זית

מיץ לימון

2 כפיות חרדל

3 תמר מג'הול  

 

הוראות הכנה

1. שטפו את תפוחי האדמה ובשלו אותם  עם הקליפה בסיר עם מים עד לריכוך. הניחו אותם בצד.

2. קצצו את גבעולי האספרגוס והניחו אותם במים רותחים למשך כ-30 שניות. קררו במהירות והניחו בצד.

3. הרתיחו את קלחי התירס למשך 10 דקות, רוקנו את המים ושמרו בצד לשלב מאוחר יותר.

4. חתכו את תפוחי האדמה לחצאים או רבעים.

5. חממו במחבת שתי כפות שמן זית וטגנו את תפוחי האדמה וגרגירי התירס עד שיקבלו גוון חום מוזהב. הניחו בקערה.

6. חתכו בצל ירוק לרצועות והוסיפו לתפוחי האדמה.

7. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם, קצצו את עשבי התיבול והוסיפו את קליפת הלימון.

8. הסירו את הגלעינים וחיתכו את התמרים לפרוסות דקות ערבבו עם שאר מרכיבי הרוטב  וצקו על הסלט. ערבבו היטב. מומלץ להגיש חם.

 

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה