מצרכים:

25 גרם שמרים טריים (או 6 כפיות שמרים יבשים)

3 כוסות קמח

3 כפות סוכר

3  חלמונים (ביצים בגודל M)

כפית משפר אפייה (לא חובה)

כפית אבקת אפייה

תוכן של מקל וניל או כפית תמצית וניל איכותית

3/4  כוס חלב פושר (לחמם במיקרוגל חצי דקה)

כף חמאה רכה

2 כפות שמן קנולה

רבע כפית מלח

מעט שמן קנולה לשימון הקערה

 

מצרכים למילוי ריבת תפוחים-וניל:

חצי קילו תפוחי גרנד סמית

חצי קילו תפוחי פינק ליידי

מקל וניל

100  גרם סוכר

4 כפיות ממתיק נוזלי על בסיס סוכרלוז

מיץ מלימון אחד

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים שמרים, חלב פושר וסוכר בקערה. מניחים במקום חמים ל- 10 דקות, עד שרואים בועות על פני הנוזל.

2. מעבירים לקערת מערבל עם וו לישה ומוסיפים את שאר הרכיבים מלב המלח. מערבלים במהירות איטית במשך 3 דקות. מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 7 דקות.

3. מתפיחים כ-40 דקות בקערה משומנת מכוסה בניילון נצמד, עד להכפלת הנפח.

4. מחלקים את הבצק לרבעים ומכל רבע יוצרים 8-9 כדורים בגודל כדור פינג פונג.

5. מעבירים לתבנית אפייה משומנת של מאפינס.

6. מכסים בניילון נצמד לתפיחה שנייה של כ–20 דקות. אופים בתנור שחומם מראש ל–180 מעלות למשך כ-10 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. הופכים על רשת ומצננים מעט.

7. עוברים להכנת המילוי: מגלענים ומקלפים את התפוחים. מעבירים לסיר בינוני ומערבבים עם מיץ הלימון.

8. מוסיפים את הווניל ואת שאר המרכיבים. נותנים לחומרים לנוח שעה – עדיף אפילו לילה במקרר.

9. מרתיחים את תכולת הסיר ומבשלים כ-40 דקות תוך כדי ערבוב על אש בינונית, עד שהתפוחים מתפרקים.

10. מצננים ומעבירים לשקית זילוף או למזרק את הכמות הרצויה למילוי. את השאר אפשר להעביר לצנצנת לשימור במקרר.

11. ממלאים את הסופגניות. אפשר לפזר מעליהן אבקת סוכר עם קינמון בעזרת מסננת.

 

הכנת המתכון: אושר אידלמן ואודי ברקן דיאטנים קליניים ושפים

מוגש באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא