מצרכים: 

כוס וחצי קמח תופח

כפית אבקת אפייה

חצי כפית מלח גס

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

3/4 כוס סוכר

2 ביצים בגודל בינוני (M) בטמפרטורת החדר

4 כפיות קליפת אשכולית אדומה מגוררת (מאשכולית וחצי)

2 כפות מיץ אשכולית אדומה

6 כפות חלב 3% שומן

לסירופ אשכוליות:

חצי כוס מיץ אשכולית אדומה

רבע כוס סוכר

לציפוי:

כוס אבקת סוכר

3 כפות מיץ אשכולית אדומה

חופן קליפות אשכולית מסוכרות

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים אותה בנייר אפייה. 

2. מערבבים את הקמח, את אבקת האפייה ואת המלח בקערה.

3. מניחים בקערה נפרדת (או בקערת מיקסר) את החמאה ואת הסוכר ומקציפים 4-3 דקות, לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים ביצה, מקציפים עד שהיא נבלעת בתערובת, ומוסיפים באותה הצורה את הביצה השנייה. מוסיפים את הקליפה המגוררת ואת מיץ האשכולית הסחוט ומערבלים.

4. מוסיפים את תערובת הקמח והחלב לסירוגין. מתחילים ומסיימים בקמח, ומערבבים רק עד שהמרכיבים מתאחדים לבלילה חלקה.

5. יוצקים את הבלילה לתבנית, משטחים את פניה ואופים בתנור החם במשך 60-50 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם שהוחדר במרכזה יוצא יבש.

6. כשהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: שופכים את מיץ האשכולית האדומה ואת הסוכר לסיר קטן ומבשלים בחום בינוני-נמוך, עד שהסוכר נמס והתמיסה מבעבעת קלות.

7. מוציאים את העוגה מהתנור ודוקרים אותה בקצה של סכין חדה במספר נקודות. יוצקים מעליה את הסירופ החם. כשהעוגה ספגה את כל הנוזלים, משחררים מהתבנית וממשיכים לצנן אותה על גבי רשת.

8. כשהעוגה התקררה לחלוטין מכינים את הציפוי: מניחים את אבקת הסוכר ואת מיץ האשכולית בקערית ומערבבים לציפוי סמיך, שעדיין ניתן למזוג אותו. כשהעוגה מונחת על הרשת, מניחים תחתיה נייר אפייה. יוצקים מעל העוגה את הציפוי כך שיצפה את פניה ויטפטף על צדדיה.

9. מפזרים מעל את קליפות האשכולית המסוכרות. מניחים לציפוי להתייבש ולהתקשות לפני ההגשה.

 

הכנת המתכון: השף ארז קומרובסקי. מוגש באדיבות 'סוגת'