מצרכים:

חבילת קבביס עם שומן טלה

מצרכים לסלט:

כוס קינואה אדומה שבושלה במי מלח לפי הוראות היצרן

20 עגבניות שרי צבעוניות

צרור פטרוזיליה קצוצה

2-3 עלי בצל סגול

צרור כוסברה

10 זיתי קלמטה

2 צנוניות פרוסות דק

חופן נבטים

חופן אגוזי מלך

רבע כוס שמן זית

מיץ מלימון שלם

קורט מלח, פלפל וסומאק

 

מצרכים לרוטב הטחינה:

חצי כוס טחינה גולמית

כף גדושה לימון כבוש

חצי כוס מים

רבע כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  1. צולים את הקבביס על פלנצ'ה כחמש דקות מכל צד.
  2. בקערת סלט שמים כוס קינואה אדומה מבושלת. חותכים דק את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים לקערה מעל הקינואה.
  3. להכנת הטחינה: במעבד מזון טוחנים חצי כוס טחינה גולמית, כף גדושה של לימון כבוש, חצי כוס מים ומלח.
  4. מרכיבים את המנה: בקערת הקינואה עם הסלט מניחים למעלה את הקבביס הצלויים ומוזגים מעל טחינה של לימון כבוש.
  5. מערבבים ומאחדים את כל רכיבי הסלט ומגישים.

 

מוגש על ידי השפית ג'קי אזולאי ובאדיבות חברת 'אחוה'