מצרכים:

1 ק"ג בשר בקר אירופי טרי טחון (חצי צלעות, חצי צוואר)

2 בצלים

2 גזרים

צרור בזילקום

קופסת קוביות עגבניות חתוכות

קופסת רסק עגבניות

40 גרם מלח

40 גרם כמון

100 גרם סוכר

חצי ליטר מים

60 מ"ל שמן

שקית פסטה (מומלץ מסוג פוזילי ['ביסלי'])

 

אופן ההכנה:

1. קולפים וחותכים לקוביות קטנות את הבצל והגזר ומטגנים להזהבה.

2. מוסיפים את הבשר עד להיווצרות משקע בתחתית הסיר.

3. מוסיפים את קוביות העגבניות ומערבבים כארבע דקות.

4. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עד להיווצרות משקע בתחתית הסיר ואז מוסיפים את הסוכר והתבלינים ומערבבים.

5. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

6. קוצצים עלי בזיליקום ומפזרים מעל הרוטב ומנמיכים את האש למשך 20 דקות.

7. בסיר נפרד מכינים שקית פסטה (500 גרם) לפי ההוראות – הפסטה צריכה להיות מוכנה ולרדת מהאש כאשר היא לא רכה מדי בשל  השילוב שלה אחר כך עם הרוטב החם.

8. עם סיום הכנת הפסטה יש לשטוף אותה קלות ולסנן. לאחר מכן להוסיף לסיר עם הרוטב המוכן לדקה נוספת ולהוריד מהאש. בתיאבון!

 

המתכון מוגש באדיבות שף יוסי חנוכה וקמפיין הבשר האירופי Taste The Best