מצרכים

125 גרם אורז

100 גרם של גרגירי חומוס מבושלים

100 גרם סויה

בצל קטן אחד

2 שיני שום

גזר גדול אחד

גרידת לימון

כפית אורגנו

כפית פטרוזיליה

רבע כפית של אגוז מוסקט

חצי כפית פלפל

מלח

 

הוראות הכנה

1. הכניסו את האורז לתוך סיר עם מלח ומים רותחים והביאו אותו לרתיחה. לאחר מכן, הניחו לאורז להתקרר (ניתן לבשל אותו יום מראש).

2. כסו את הסויה במים רותחים ואפשרו לה לספוג את הנוזל למשך כ-10 דקות. לאחר מכן הוציאו אותה מהנוזלים באמצעות מסננת והניחו לה להתקרר. בהמשך, לחצו על הסויה בעזרת הידיים, כדי להוציא ממנה את המים הנותרים.

3. ערבבו את הבצל הקצוץ והשום בתוך סיר עם שמן זית. לאחר שיתרככו הוסיפו גזר וגרידת לימון, בשלו במשך מספר דקות, כבו את האש והניחו לתערובת להתקרר.

4. מעכו אורז, גרגרי החומוס והסויה, ושימו את כולם בקערה אחת. ערבבו את התבלינים, את גרידת הלימון והוסיפו מלח.

5. הרטיבו מעט את הידיים וצרו מהתערובת כדורים. לאחר מכן הקפיאו אותם. פזרו מעליהם מעט קמח לחם וטגנו במחבת עם שמן זית, או אפו בתנור עד שיקבלו צבע חום מוזהב.

 

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה