מצרכים

270 גרם קמח מחיטה מלאה

165 גרם סוכר חום או סוכר אורגני

50 גרם קוקוס מגורר

5 גרם סודה לאפייה

7 גרם אבקת אפייה

5 גרם מלח

110 מ''ל שמן חמניות

220 מ''ל חלב קוקוס (ללא חומרים משמרים)

תיון או חליטה בטעם מסאלה

4 ציפורן טחונה

כפית קינמון

רבע כפית אגוז מוסקט

רבע כפית ג'ינג'ר טחון

רבעכפית פלפל שחור טחון

רבע כפית הל

 

הוראות הכנה

1. ערבבו בקערה את כל המרכיבים היבשים. חממו את חלב הקוקוס במחבת ובסיר תכינו חליטה באמצעות התה. הכניסו את התיון לחלב הקוקוס, ואפשרו לו לספוג את הטעם של התיון. מומלץ לוודא שמזגתם את כל 220 מ''ל של חלב הקוקוס, חלקו עלול להתאדות במהלך הבישול. תוכלו להוסיף חלב קוקוס לפי הצורך.

2. הוסיפו את הנוזלים למרכיבים היבשים וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. הניחו בצד להמשך והכינו תבנית עם נייר אפייה.

3. אפו בחום של 180 מעלות למשך כ-35 דקות. דקרו באמצעות קיסם או מזלג, אם הם יוצאים מהעוגה יבשים,  סימן שהיא מוכנה.

4. הגישו חם או קר, לבחירתכם. זו עוגה שמתאימה להגשה לצד כוס תה.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה