מצרכים (ל-7 מנות):

7 תפוחי עץ

ליטר מים

חצי כוס סוכר

מקל קינמון

כפית קינמון

 

מצרכים למילוי:

חצי כוס שקדים קצוצים

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים

חצי כוס צימוקים

רבע כוס סוכר

חצי כפית קינמון

כף סילאן

5 כפות טחינה גולמית

 

אופן ההכנה:

1. קולפים את תפוחי העץ, מוציאים את ליבת התפוחים בעזרת תפוחן, וחורצים את קליפת התפוח כדי שלא תתפוצץ באפייה.

2. בסיר רחב, מבשלים את התפוחים במים מתובלים בסוכר, מקל קינמון וקינמון טחון, עד לרמת 'אל-דנטה' (לא רך מידי ולא קשה מידי). מסננים את המים לאחר הבישול.

3. טוחנים גס את האגוזים והשקדים.

4. מערבבים בקערה את מרכיבי המלית – אגוזים טחונים, צימוקים, סילאן ומעט קינמון.

5. ממלאים את התפוחים במלית ומוסיפים מעל סילאן.

6. מסדרים בתבנית אפייה ומכסים בנייר אלומיניום. אופים במשך 10 דקות בחום של 180 מעלות. לאחר מכן מורידים את נייר הכסף וממשיכים באפייה עוד 20 דקות נוספות עד שהתפוחים מתרככים.

7. מזלפים על תפוחי העץ טחינה גולמית ומגישים.

 

מוגש באדיבות חברת 'אחוה' והשפית ג'קי אזולאי.