מצרכים:

½1 ק"ג צלעות בשר אירופי טרי חתוך לפרוסות דקות

חצי ק"ג אורז ריזוטו

קישוא

חציל

בטטה

בצל סגול

בצל לבן

כרפס

פלפל אדום

פלפל צהוב

עגבנייה

30 גרם כמון

30 גרם כורכום

30 גרם מלח

30 גרם פלפל לבן טחון

2 ליטר מים

100 מ"ל שמן

5 עלי דפנה יבשים

צרור כוסברה טרייה

צרור פטרוזיליה טרייה

 

אופן ההכנה:

1. חותכים את כל הירקות לקוביות.

2. מטגנים את הבשר עם מעט שמן על מחבת ווק או סיר גדול ובוזקים מעט סוכר וכמון חצי דקה מכל צד על מנת לסגור את הבשר.

3. מוציאים את הבשר ומוסיפים מעט שמן ואת הירקות. מביאים לריכוך.

4. מוציאים את הירקות ואז מוסיפים שמן ואורז ואת כל התבלינים. יש לבשל את האורז לפי ההוראות של ריזוטו ביחס של קילו אורז על 2.5 ליטר (במתכון זה יש להוסיף ליטר ורבע מים על כמות האורז – חצי קילו). כאשר האורז כמעט מוכן מוסיפים את הבשר והירקות. מערבבים ומוסיפים מעט נוזלים עד לריכוך.

5. לאחר הורדה מהאש יש להשאיר מכוסה למשך 25 דקות.

 

המתכון מוגש באדיבות שף יוסי חנוכה וקמפיין הבשר האירופי Taste The Best