מצרכים

500 גרם כרעיים (עדיף ללא עצמות)

150 מ''ל חלב קוקוס

עגבנייה

בצל

שן שום

2 כפיות אבקת קארי

כפית ג'ינג'ר טרי מגורר או כפית של אבקת ג'ינג'ר

צ'ילי

מלח ופלפל

שמן זית

 

הוראות הכנה

1. הוציאו את השומן מהכרעיים וזרקו אותו.

2. פזרו מלח ופלפל על כל הכרעיים והניחו בצד.

3. חתכו את הבצל והניחו בצד להמשך.

4. כתשו את שן השום והצ'ילי.

5. הוסיפו אבקת קארי, ג'ינג'ר וכפית מים, בכדי להפוך אותם לעיסה.

6. קלפו את העגבנייה וקצצו אותה.

7. חממו 2-3 כפות שמן זית במחבת על אש גבוהה.

8. טגנו את הכרעיים עד שיקבלו צבע חום מוזהב משני הצדדים. הוציאו מהמחבת והניחו בצד להמשך.

9. החלישו את האש, הוסיפו שתי כפות שמן זית לפי הצורך.

10. ערבבו את הבצל על מנת לטגן אותו והוסיפו מעט מלח. בשלו עד שהבצל יהפוך לשקוף.

11. לאחר מכן, הוסיפו את תערובת השום, הקארי והג'ינג'ר.

12. ערבבו ובשלו למשך כשתי דקות.

13. הוסיפו את העגבנייה ובשלו למשך שתי דקות נוספות.

14. הגבירו את האש והחזירו את הכרעיים למחבת.

15. לאחר מספר דקות, מזגו את חלב הקוקוס ובשלו למשך כחמש דקות נוספות, החלישו את האש. וערבבו מעת לעת עד להסמכת רוטב הקוקוס.

 

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה