מצרכים:

עוף שלם טרי (רצוי אורגני, ללא אנטיביוטיקה)

כוס מלאה מלח גס

3 כפות שמן זית

פלפל צ'ילי ירוק חתוך גס

300 גרם דובדבנים טריים מגולענים

3 כפות בלסמי משובח

4 גבעולי מרווה טריים

רבע צרור טימין

2 גבעולי רוזמרין

ראש שום חצוי

כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

1. כחצי שעה לפני צליית העוף, מוציאים מקירור ומצפים אות במלח גס מכל הכיוונים.

2. מניחים על תבנית למנוחה למשך 30 דקות (כיסוי העוף במלח גורם לעור להתייבש, בזמן הצלייה העור הופך לפריך ושומר על עסיסיות העוף).

3. לאחר חצי שעה מנוחה, בעזרת נייר סופג, מסירים את המלח עד שלא נותר כמעט גבישי מלח על העוף.

4. מחממים תנור ל-220 מעלות.

5. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, דובדבנים מגולענים, ראש שום חצוי, צ'ילי  ועשבי תיבול.

6. מושחים את העוף בשמן זית ובלסמי, מפזרים פלפל שחור גרוס ומניחים בתבנית.

7. מכניסים את העוף לצלייה כ-20 דקות, מסובבים את העוף, מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים עוד 20 דקות עד אשר העוף הופך להיות שחום וזהוב.

 

המתכון מאת: רינה צדוק. מוגש באדיבות 'סולתם'