מצרכים לפודינג קוקוס

600 מ''ל חלב קוקוס

60 גרם קורנפלור

80 גרם סוכר או ממתיק אחר (תוכלו להוסיף לכמות. מומלץ לא לבחור בסוכר חום, מפני שעלול לשנות את צבע הפודינג)

2 גרם מלח

2 גרם אבקת וניל

20 מ''ל שמן קוקוס (אופציה)

קליפה מגורדת של לימון אחד

 

מצרכים לרוטב הדובדבנים

200 גרם דובדבנים טריים ללא הגלעינים (או דובדבנים קפואים)

15 גרם סוכר

מיץ ליים מלימון ליים סחוט

100 מ''ל מיץ פירות יער אדומים או תפוזים

 

הוראות הכנה

1. שימו בסיר את כל המרכיבים פרט לשמן הקוקוס. השתמשו בבלנדר בכדי להקציף עד לקבלת תערובת בעלת מרקם אחיד וחלק.

2. הרתיחו את התערובת והשתמשו בבלנדר תוך בחישה ללא הפסקה, בכדי שהפודינג לא ידבק לתחתית הסיר.

3. כאשר התערובת הגיע למרקם סמיך, הוסיפו שמן קוקוס ובחשו עד לקבלת תערובת אחידה.

מזגו את הפודינג למספר קעריות והניחו לו להתקרר במשך מספר שעות.

4. לצורך הכנת רוטב הדובדבנים, הניחו דובדבנים וסוכר במחבת.

5. בחשו למשך מספר דקות על אש בינונית עד לקבלת נוזל. הוסיפו מיץ ליים ו-100 מ''ל מיץ פירות יער או מיץ התפוזים בשלו על אש קטנה.

6. כאשר הנוזלים מתחילים להתאדות, כבו את האש ומעכו את התערובת עד להעלמת כל הגושים. צריכה להתקבל תערובת בעלת מרקם נוזלי, אבל סמיכה מספיק, כך שאם נותרו גושים או שהתערובת דחוסה מידי, תוכלו הוסיפו בזהירות עוד נוזלים.

7. הגישו את הפודינג קר, מזגו את רוטב הדובדבנים מעל ופזרו דובדבנים טריים. תוכלו ליהנות מהקינוח המרענן בארוחת הבוקר או כחטיף וקינוח שמכיל את פירות העונה.

 

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה