מצרכים:

10 יחידות תחתיות ארטישוק

חצי ק"ג בשר טרי טחון (צוואר)

40 גרם צנוברים

2 בצלים לבנים

צרור נענע

2 ביצים

כרפס

10 לימונים

צרור כוסברה

60 גרם מלח

100 גרם סוכר

150 מ"ל מיץ לימון

2 גבעולי לימון גראס

פלפל אדום חריף טרי

500 מ"ל מים

30 גרם פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצל והנענע דק ומוסיפים לבשר עם הביצים והצנוברים, מערבבים ומכניסים למקרר על מנת שייקרש.

2. לאחר שנקרש מוציאים ועושים קציצות בגודל שיתאים למילוי תחתיות הארטישוק – ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת.

3. לרוטב – חותכים שלושה לימונים לפרוסות עבות - חמישה לימונים סוחטים.

4. חותכים את הכרפס דק כולל את העלים.

5. קוצצים את הפלפל הטרי החריף.

6. בתחתית הסיר מסדרים את הלימונים ומעל את הכרפס, הפלפל החריף, והלימון גראס לאחר שחורצים אותו.

7. בקערה נפרדת מוסיפים את תבלינים אל תוך המים והמיץ לימונים שסחטנו ומערבבים עד שאין גושים.

8. מעל הלימונים והכרפס מניחים את הארטישוק הממולא ומכסים במים עם התבלינים.

9. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ומבשלים בערך כשעה.

 

המתכון מוגש באדיבות שף יוסי חנוכה וקמפיין הבשר של האיחוד האירופי TASTE THE BEST