מצרכים (עבור 4 מנות)

400 גרם סלק מבושל

1 ליטר ציר עוף או ירקות

30 מ''ל שמן זית כתית מעולה

בצל קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

300 גרם אורז לריזוטו

1 קורנית טימין גדולה

100 מ''ל יין לבן

מלח

פלפל שחור

30 גרם חמאה

150 גרם גבינת פטה מגורדת

50 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת

40 גרם אגוזי מלך קצוצים דק

20 גרם שומשום

 

הוראות הכנה

1. הכניסו מחצית מכמות הסלק יחד עם הציר, אל תוך מעבד מזון וערבבו עד לקבלת תערובת בעלת מרקם אחיד.

2. מזגו את התערובת לסיר ובשלו על אש קטנה. גרדו או קצצו דק את כמות הסלק שנותרה ובאמצעות מסננת, הוציאו את הנוזלים.

3. חממו את שמן הזית בתבנית גדולה או סיר. הוסיפו בצל וטגנו בזהירות עד שיתרכך. הוסיפו שום ובשלו למשך 2-3 דקות. ערבבו את האורז והקורנית עד שיהיו מצופים בשמן. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.

4. הגבירו את האש ומזגו את היין הלבן. בשלו למשך 1-2 דקות עד שהכמות הנמצאת בסיר תצטמצם. החלישו את האש לבינונית והוסיפו מצקת אחת משארית הסלק. ערבבו ללא הפסקה עד שהנוזלים יספגו. חזרו על הפעולה עד שכל כמות הסלק שנותרה תתווסף לסיר. בשלב הזה האורז אמור לקבל מרקם קרמי, אבל עדיין להישאר מוצק ומבושל.

5. הוציאו את הקורנית.

6. הוסיפו את החמאה, הסלק המגורד ואת שתי הגבינות: פטה ופרמז'ן.

7. הגישו חם, חלקו את הריזוטו בין ארבע צלחות, פזרו אגוזי מלך קצוצים ושומשום.

 

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בדף הפייסבוק של החברה: עולם תכשיטי המטבח של תקה Teka