מצרכים (מנה ל-6 סועדים):

מצרכים למסקרפונה

2 חלמונים

70 גרם סוכר

300 גרם גבינת מסקרפונה

200 גרם שמנת חמוצה להקצפה

 

מצרכים עבור מחית התותים

200 גרם תותים

2 כפות מים קרים

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות מיץ לימון                                                                                    

 

מצרכים למילוי

12 בישקוטים

300 גרם תותים

 

לקישוט

קמצוץ פיסטוק

 

הוראות הכנה

מחית התותים

הכניסו את כל המרכיבים לבלנדר וערבבו אותם עד לקבלת מרקם מחית.

 

המילוי

1. הניחו את הבישקוטים בצלחת וכסו אותם במחית התותים למשך חמש דקות.

2. שטפו את התותים וחתכו אותם (אפשר להשאיר 3-4 חתיכות תות עבור הקישוט מלמעלה).

 

קרם מסקרפונה

1. טרפו בקערה את החלמונים עם סוכר עד שגודלם יוכפל. הוסיפו את גבינת המסקרפונה והמשיכו לטרוף עד לקבלת צורה אחידה.

2. הקציפו את השמנת החמוצה והוסיפו אותה לקערת החלמונים וגבינת המסקרפונה בעדינות, תוך כדי טריפה מתמדת.

3. הניחו בצד.

 

הרכבת הקינוח

1. אם השארתם כמה חתיכות תות, הניחו אותן בבסיס כוס הזכוכית.

2. שפכו את הבישקוטים (בשלב זה הם צריכים לקבל צורה של עוגת ספוג) לתוך הכוס, וכסו אותם עם שכבה של קרם מסקרפונה (אפשר להשתמש בכף או בשקית זילוף).

3. הניחו בכוס שכבה של תותים חתוכים, מעליה מרחו שכבה נוספת של עוגת ספוג, מעליה שכבה של קרם מסקרפונה, מעליה עוד קצת מילוי – כך עד שתמלאו את הכוס.

4. השכבה העליונה צריכה להיות שכבת קרם. מעליה אפשר לפזר כמה תותים וקצת מילוי. שימו את הכוס במקרר לשעתיים.

5. פזרו פיסטוקים קלופים וחתוכים.

 

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של המותג Teka.