מצרכים

100 גרם אורז סושי

200 מ"ל חלב קוקוס

25 גרם סוכר לבן

גרידת לימון מלימון שלם

קמצוץ וניל

קמצוץ קינמון (לא חייב)

לקישוט: תותים, מנגו, אננס, אפרסק וקיווי

 

הוראות הכנה

1. שטפו את האורז עם מים קרים וערבבו קצת עם הידיים. שפכו אותו לסיר עם חלב קוקוס, גרידת לימון, סוכר, וניל וקינמון.

2. כסו את הסיר על אש קטנה-בינונית עד שהנוזל נעלם, טעמו את האורז ובדקו אם הוא רך מספיק. אחרי זה הניחו את האורז על המגש ותנו לו להצטנן (עדיף להכין את האורז יום לפני).

3. חתכו את הפירות לרצועות, אתם יכולים לשים עליהם מעט מיץ לימון או סירופ אגבה כדי למנוע מהם להשחים.

4. עם ידיים רטובות טיפה, קחו קצת אורז והכינו את צורת הניגירי (לא יותר מידי גדול).

5. שימו את חתיכות הפירות על הניגירי והגישו אותו עם מרמלדה, סירופ שוקולד, דבש או כל דבר שתרצו.

 

המלצות לקומבינציה:

תותים + אגוזים וסירופ שוקולד

בננה + חמאת בוטנים

אננס + קוקוס קלוי

אפרסק + שקדים קלויים + סירופ דקלים

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של המותג Teka.