רכיבים (ל-6 רולדות):

1 ק"ג קמח

2  שקיות אבקת אפייה

כף סוכר

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

כוס שמן

כוס מים

למילוי: ממרח טחינה עם שוקולד (3-4 כפות לכל רולדה)

לזיגוג: 100 גרם שוקולד מריר

כפית שמן

אופן ההכנה:

1. מפחיתים מהקמח כוס אחת ושומרים לקימוח. מעבדים במיקסר עם וו לישה: קמח, אבקת אפייה, סוכר וחמאה, עד שמתגבש בצק פירורי. מוסיפים לקערת המיקסר שמן ומים ומעבדים עד שנוצר גוש בצק.

2. מוציאים את הבצק מהקערה, מקמחים משטח ולשים מעט את הבצק עד שמתקבל כדור בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. שומרים במקרר ומוציאים לרידוד בכל פעם חלק אחד.

3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור למלבן לא עבה. מורחים שכבה של   ממרח הטחינה עם שוקולד ומגלגלים בעדינות את הרולדות. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשטחים קלות. בעזרת סכין פורסים את הרולדות ברווחים של כ-3 ס"מ עד הסוף אך לא מפרידים את הפרוסות זו מזו.

4. אופים בחום של 160 מעלות במשך כ-45 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות אך עדיין נשארות בהירות.

5. להכנת הזיגוג: שוברים את חפיסת השוקולד לקוביות ומוסיפים כפית שמן.  מחממים במיקרו למספר שניות ומוציאים לערבוב. חוזרים על הפעולה מספר פעמים עד אשר השוקולד נמס לחלוטין. כשהעוגיות מתקררות יוצקים מעליהן את הזיגוג בעזרת כפית או מזלג בתנועה מהירה. מעבירים לקופסה אטומה ושומרים במקרר.

מוגש באדיבות חברת 'אחוה'. מתכונאי: חיים שתיים.