שיפודי אנטריקוט במרינדת יין אדום ופירות יער

מצרכים:

נתח אנטריקוט אירופי חתוך לקוביות.  

למרינדה:

2 כוסות יין אדום

100 גרם סוכר חום

30 גרם פלפל שאטה טחון

15 גרם כמון

200 גרם פירות יער

כוס מים

אופן ההכנה:

1. להכניס את כל מרכיבי המרינדה לסיר ולצמצם במשך 10 דקות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב.

2. להוריד מהאש ולטחון. את הבלילה לסנן דרך שינואה (מסננת נירוסטה).

3. לקרר במשך ארבע שעות את הרוטב שנשאר, להניח את הבשר בתוכו למשך לילה.  

4. לשפד ולצלות על המנגל, במרחק של כ-20 ס"מ מהאש, שלוש דקות  מכל הצדדים (למידת עשייה 'מדיום').

 

סטייק פילה בקר ברוטב יין

מצרכים:

קילו פילה בקר טרי

למרינדה:

3 כוסות יין אדום

כף סוכר חום

20 גרם פלפל שאטה טחון

20 גרם כמון

צרור נענע קצוצה

אופן ההכנה:  

1. לבשל את מרכיבי המרינדה על אש נמוכה כרבע שעה.

2. לטחון ולסנן דרך שינואה (מסננת נירוסטה).

3. לקרר במשך ארבע שעות את הרוטב שנשאר, להניח את הבשר בתוכו למשך לילה.

4. לשפד ולצלות על המנגל, במרחק של כ-20 ס"מ מהאש, שלוש מכל הצדדים (למידת עשייה 'מדיום').

 

סינטה בסגנון אסייתי

מצרכים:

קילו נתח סינטה טרי

למרינדה:

2 פחיות קרם קוקוסס

2 גבעולי למון גראס - לבקוע את השורש

זר נענע קצוצה

צרור כוסברה קצוצה

כף קרם קארי ירוק

כף סוכר חום

כף צ'ילי מתוק

אופן ההכנה:

1. לבשל את מרכיבי המרינדה על אש נמוכה למשך 15 דקות.

2. לסנן (אין צורך לטחון) דרך שינואה (מסננת נירוסטה).

3. לקרר במשך ארבע שעות את הרוטב שנשאר, להניח את הבשר בתוכו למשך לילה.

4. לשפד ולצלות על המנגל, במרחק של כ-20 ס"מ מהאש, שלוש דקות מכל הצדדים (למידת עשייה 'מדיום').

 

המתכונים באדיבות קמפיין הבשר של האיחוד האירופי – TASTE THE BEST מאת השף יוסי חנוכה