לרגל פורים מגישה חברת שר (Schar), בשיתוף דביר בר, בעל הבלוג ללא גלוטן Wheat Out, מתכון חגיגי לאוזני המן טעימות להפליא, סופר פריכות וללא גלוטן. כל ביס יגרום לאוזן ההמן להתפורר בפה גם מבלי ללעוס אותה. השימוש במתכון בקמח ללא גלוטן Mix C של 'שר', המותאם למוצרי פטיסרי שונים, המבטיח הליך הכנה קצר ופשוט במיוחד. הקמח מועשר בסיבים תזונתיים, ללא תוספת סוכר וללא חומרים משמרים.

מצרכים (לכ-20 יחידות):

2 כוסות קמח ללא גלוטן

חבילה של אבקת סוכר (100 גרם)

כף תמצית וניל

גרידת לימון מלימון שלם

ביצה ועוד 2 חלמונים

150 גרם חמאה קרה

כפית אבקת אפייה

רבע כפית שטוחה מלח

למלית: 

1 קופסת ממרח תמרים/פרג/שוקולד/חלווה בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה:

1. להכנת הבצק: לקערת מג׳ימיקס (או מיקסר עם וו גיטרה) יש להכניס את הקמח, אבקת הסוכר, גרידת הלימון, אבקת האפייה, המלח ואת החמאה הקרה שהיא חתוכה לקוביות גסות. לערבב ב-3 לחיצות פולסים במג׳ימיקס (או בערבוב של כדקה על מהירות בינונית במיקסר), לקבלת בצק פירורי. יש לשים לב שלא לעבד את הבצק יותר מידי.
2. אל הבצק יש להוסיף את הביצה והחלמונים ואת תמצית הווניל ולערבב שוב. אך גם הפעם, מעט מאד, רק עד להטמעת הביצים בבצק. בעזרת כף קיפול מסיליקון מגרדים את כל הבצק מהקערה כדי לגבש אותו לכדי כדור אחיד. מניחים לקירור של שעתיים לפחות במקרר כשהוא עטוף ניילון נצמד. מדליקיפ תנור בטמפרטורה של 180 מעלות.
3. על נייר אפייה נפזר קמח ללא גלוטן ליצירת משטח עבודה מקומח (כשתי כפות). נניח את הבצק המקורר על המשטח, נפזר עוד קצת (ככף) קמח ללא גלוטן ונניח עליו נייר אפייה נוסף. בעזרת מערוך נשטח את הבצק עד לקבלת בצק דק בעובי של כ-15 מ״מ (לא דק מידי). לאחר רידוד הבצק יש לפזר עוד כף קמח על המשטח.
4. בעזרת רינג בקוטר 8 ס״מ יש ליצור עיגולים בבצק המקומח. בכל מרכז עיגול יש להניח כפית גדושה במלית הנבחרת. על הידיים להיות מקומחות ולא רטובות. לסגור ולהדק היטב את אוזני ההמן בצורת משולש (שימו לב שאין חורים בקצוות שמהם המלית יכולה לנזול במהלך האפייה).
5. את אוזני ההמן יש להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. יש להשאיר מרווח של כ-2 ס״מ בין אוזן המן אחת לשנייה. לאפות בתנור במשך רבע שעה בחום של 180 מעלות או עד קבלת צבע זהוב בהיר ואחיד. עם תום האפייה, נוציא את התבנית לצינון בטמפרטורת החדר למשך כחצי שעה לפחות.


חג שמח ובתיאבון!