מצרכים (לכ-12 יחידות):

מיכל מוס כבד עוף (140 גרם)

חצי חבילת פילו מקמח מלא (250 גרם)

צרור גבעולי עירית

צרור עלי בזיליקום

2 ביצים בגודל בינוני

2-3 בטטה קלופה

שן שום כתושה

מלח ופלפל לפי הטעם

תרסיס שמן זית

3 כפות פרג או קצח לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הבטטה וחותכים למלבנים ארוכים בגודל של 6X2 ס''מ. מרתיחים מים ומלח בסיר בינוני ומבשלים כחצי בישול. מסננים היטב ומניחים בצד.
  2. שולקים את הביצים ומגרדים בפומפייה דקה. מערבבים יחד עם השן הכתושה ומניחים בצד.
  3. הכנת הפילו: חותכים את דפי הפילו לריבועים בגודל 10X14 ס''מ. מרססים מלבן פילו ומניחים עליו מלבן נוסף משומן אף הוא.
  4. מילוי השכבות: בקצה כל מלבן לאורך מניחים 1 כפית גדושה מוס כבד עוף, מלבן בטטה,  מעט ביצה מגורדת ועלה בזיליקום. מהדקים היטב ומגלגלים עד לקבלת אצבע ארוכה. מכווצים את הקצוות ויוצרים צורה של סוכרייה. במידת הצורך מהדקים באמצעות קיסם. מרססים שמן במעטה החיצוני וזורים פרג או קצח.
  5. מכניסים לאפייה מהירה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. לפילו דרושות דקות בודדות של אפיה ויש להיזהר מהשחמת יתר. לאחר שהפילו מזהיב, יש לקרר בטמפרטורת החדר.

מוגש באדיבות 'מעדני יחיעם'