עד לאחרונה, שנים ספורות ממש, המטבח הבשרי שלט ביד רמה בעולם האירועים הישראלי - אירוע מכובד ללא בשר היה נדיר מאוד במחוזותינו כאשר הקייטרינג החלבי תפס לו נישה מסוימת מאוד הנוגעת יותר לאירועי בוקר/בראנץ', אירועי בוטיק קטנים, אירועים לצמחונים /ואו מועדים מיוחדים כמו שבועות ונתפס בעיני  רבים כאירוח זול ולא מושקע במיוחד.

בשנים האחרונות חל שינוי עצום במגמה וכתוצאה מירידת בצריכה הגבוהה של בשר בקרב ישראלים (טרנד הצמחונות והטבעונות, כבר אמרנו?!) וכניסה של העדפות קולינריות מגוונות יותר לטעם הישראלי, קהל הולך וגדל בוחר יותר ויותר באפשרות של קייטרינג חלבי לאירועים - מנות רבות בקייטרינג החלבי פופולריות מאוד כיום וניתן למצוא אותן באירועים רבים כאשר הטועם הישראלי נוהג להתענג עליהן. הנה כמה מן המנות המובילות והאהובות ביותר בתחום זה:

  1. אנטיפסטי - או לפחות, מה שנקרא בישראל אנטיפסטי. משמעות שם המנה באיטלקית הוא "מה שלפני הפסטה" והוא מתאר ז'אנר קולינרי שלם של מנות פתיחה כמו גבינות, נקניקים, פירות-ים ומתאבנים שונים. בישראל, מטעמי הכשרות כמובן, האנטיפסטי המפורסם הוא מנה של ירקות קלויים כמו בטטה, פלפלים, כרובית, חציל או פטריות ומוגשים לרוב לצד ממרחים כמו פסטו, ממרח עגבניות מיובשות או טפנד זיתים. המנה פופולרית מאוד ומתאימה למטבח הישראלי שופע הסלטים לפתיחה והוא גם אופציה טובה לטבעונים בכל אירוע.
  1. קישים - כמעט כולם אוהבים בצק פריך ואם אפשר לקבל בו גם גבינות, מי אנחנו שנתנגד? הפשטידה החלבית העטופה בבצק פריך מתפורר וחמאתי היא להיט בבתי הקפה ובקייטרינג החלבי. עם פטריות, בטטה, תרד או גבינות, נדיר שנשארות ממנו שאריות.
  1. ניוקי - כופתאות הפסטה העשויות מתפוחי אדמה (או מבטטה) הן ההגדרה המילונית לאוכל מנחם. חמימות, נימוחות, לעתים פריכות בחוץ ולעתים שוחות ברוטב עשיר. הניוקי לפעמים מגיע בעמדות מנות הפתיחה צרוב עם פטריות, או מבושל עם שמנת, פסטו או ערמונים. העובדה שקל להכין אותו על המקום ולהגיש חם במספר וריאציות על אותו פס, כולל גרסה טבעונית שתתאים לקהל רחב של טועמים, הופכת אותו לפופולרי מאוד.
  1. פוקאצ'ות -  זה לא סוד, הישראלים אוהבים לחם והרבה ממנו. הבצק הפריך בחוץ והאוורירי והנימוח בפנים מתאים לכל הסלטים, הממרחים והאנטיפסטי שיוגשו בקייטרינג חלבי. הן יכולות להגיע פרוסות או מחולקות לריבועים או כלחמניות עשירות, ובאירועים בהם יש את האמצעים לכך, ייאפו במקום בתנור או בטאבון ויכולות לגנוב את ההצגה.
  1. הפסטה לסוגיה - גם פסטה מאפשרת לנו לחבר אותה לתוספות שונות כדי לקלוע לטעמים שונים. מפסטות פשוטות כמו פנה או פטוצ'יני עם ועד למנות מפנקות יותר כמו רביולי ממולא בבטטה, ארטישוק או גבינות יכולות להגיע עם רוטב עגבניות, פסטו, שמנת ופטריות או אפילו ללא כל רוטב לילדים בררנים.
  1. לזניה - מאפה השכבות החם, העסיסי עם הגבינה הנמתחת הוא אחד מהמנות הפופולריות ביותר המורכב משכבות של פסטה, רוטב וגבינות.
  1. גלילות חצילים - מנה אהובה נוספת שתמיד נחטפת. חצילים קלויים המגולגלים לצינור וממולאים בגבינות או עשבי תיבול ועם רוטב עגבניות או בשמל.

 המאמר באדיבות צוות אתר Holy Bagel – שירותי קייטרינג חלבי מהדרין