מצרכים (ל-4 מנות):

2 יחידות סטייק טיבון חתוכות לעובי של כ-3 ס"מ בטמפרטורת החדר

2 כפיות אבקת צ'ילי

כפית וחצי כמון טחון

כפית פפריקה חריפה

כפית אבקת שום

מלח ים ופלפל טחון טרי

לתפוחי האדמה:

4 תפוחי אדמה גדולים שטופים

3 גבעולי בצל ירוק חתוכים

כוס שבבי אווז מעושן (מטוגנים ומפוררים)

כוס שמנת חמוצה (פרווה)

מיכל שמנת צמחית לבישול

כוס חלב קוקוס

כוס חלב (פרווה/צמחי)

200 גרם מרגרינה צמחית

2 כפות שמן

2 כפיות מלח

פלפל שחור טחון טרי

 

אופן ההכנה:

הכנת תפוחי האדמה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה, מורחים אותם בשמן קנולה ואופים למשך שעה אחת. תפוחי האדמה מבושלים כשנועצים בהם סכין ללא התנגדות.

3. חותכים את המרגרינה לקוביות, מכניסים לקערת ערבוב גדולה ומוסיפים את שבבי האווז המעושן והשמנת החמוצה (פרווה).

4. מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור. מורידים את החום ל-175 מעלות.

5. בעזרת סכין חדה, חותכים כל תפוח אדמה לשני חצאים, לאורכו. מגרדים ומוציאים את ה'בשר' של תפוח האדמה לקערת הערבוב. נזהרים לא לקרוע את הקליפה. משאירים טבעת קטנה של תפוח האדמה כדי שתתמוך בה.

6. מניחים את תפוחי האדמה החלולים בתבנית אפייה.

7. מועכים את תפוחי האדמה יחד עם המרגרינה, האווז מעושן והשמנת החמוצה (פרווה). מוסיפים לתערובת חלב קוקוס, מלח, בצל ירוק ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.

8. ממלאים את תפוחי האדמה החלולים במילוי שהכנו. מכסים כל תפוח אדמה עם קצת גבינה פרווה מגוררת ומחזירים לתנור ל-15 עד 20 דקות.

 

הכנת הבקר

1. מדליקים את התנור למצב גריל. בקערה מערבבים אבקת צ'ילי, כמון, פפריקה ואבקת שום עם כף מלח וכפית פלפל.

2. מתבלים את הסטייקים עם התיבול היבש. מכניסים לגריל על חום בינוני במשך 2 עד 3 דקות מכל צד (כדי להשאיר נתח עסיסי).

3. מעבירים למשטח עבודה מניחים את הסטייק ל-5 דקות מנוחה לפני ההגשה.

זמן הכנה: 15 דקות.

זמן בישול: 70 דקות.

המתכון מוגש באדיבות קמפיין האיחוד האירופי Taste The Best