ארוחת בוקר: שקשוקה בתוספת טונה פיקנטית

מצרכים (ל-4 מנות):

קופסא של נתחי טונה בהירה עם פלפל חריף

6 עגבניות קלופות וחתוכות

3 פלפלים אדומים מתוקים חתוכים לקוביות

5 שיני שום קלופות וקצוצות

כף פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה (לא חובה)

כפית סוכר

מלח פלפל

5 ביצים

פלפל חריף קצוץ (לבחירה)

 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים במחבת מעט שמן, מוסיפים פלפלים ושום ולערבב.
  2. מוסיפים עגבניות ותבלינים, מכסים במכסה ומאדים כמה דקות.
  3. מערבבים עד איחוד טעמים.
  4. מוסיפים את נתחי הטונה והביצים ,מכסים במכסה ומבשלים 3 דקות עד קבלת מרקם רצוי.

 

צילום: טל סיוון ציפורין

ארוחת צהריים: בחש בתוספת פילה טונה מעושנת- (5-6 מנות)

מצרכים (ל-5-6 מנות)

קופסא של פילה טונה מעושנת

2 כוסות אורז בסמטי

צרור שמיר קצוץ

צרור כוסברה קצוצה

2 עגבניות חתוכות לקוביות

2 גזר קלוף וחתוך לקוביות

3 בצלים קצוצים דק

מלח

פלפל

כמון

רבע כוס שמן

3 כוסות מים רותחים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן ומוסיפים בצל עד להזהבה, מוסיפים את הגזרים והעגבניות ומערבבים מספר דקות.
  2. מוסיפים אורז ומערבבים. ממשיכים להוסיף את שאר הירקות, את הטונה, מים רותחים ואת התבלינים: מלח, פלפל וכמון.
  3. מרתיחים שוב וכשהמים נעלמים, מעבירים ללהבה הנמוכה ביותר למשך 30 דקות.
  4. מכבים ומשאירים סגור למשך 10 דקות ולפני ההגשה מערבבים.

 

צילום: טל סיוון ציפורין

ארוחת ערב: סלט עם תירס, שעועית אדומה ופילה טונה בשמן זית כתית מעולה

מצרכים

קופסא של טונה בשמן זית כתית מעולה

2 קלחי תירס מבושלים

כוס שעועית אדומה מבושלת

2 עגבניות חתוכות לקוביות

2 מלפפונים חתוכים לקוביות

בצל סגול קצוץ

עלי כוסברה קצוצים

פלפל חריף קצוץ

קרוטונים

שמן זית

מלח

פלפל

מיץ מלימון טרי

 

אופן ההכנה

  1. מפרידים את גרגירי התירס מהקלחים.
  2. מוסיפים לקערת הסלט: תירס, עגבניות, מלפפונים, בצל, שעועית, כוסברה ופלפל חריף, יוצקים את חומרי הרוטב ומערבבים.
  3. מפזרים מעל את פילה הטונה.
  4. מחממים שמן ומוסיפים בצל עד להזהבה, מוסיפים את הגזרים והעגבניות ומערבבים מספר דקות.
  1. מוסיפים אורז ומערבבים. ממשיכים להוסיף את שאר הירקות, את הטונה, מים רותחים ואתה התבלינים: מלח, פלפל וכמון.
  2. מרתיחים שוב וכשהמים נעלמים, מעבירים ללהבה הנמוכה ביותר למשך 30 דקות.
  3. מכבים ומשאירים סגור למשך 10 דקות ולפני ההגשה מערבבים.

צילום: טל סיוון ציפורין

המתכונים מוגשים באדיבות 'סטארקיסט'