רשימת המצרכים (6 מנות)
 

לחצילים
2 חצילים פרוסים לזוגות של פרוסות מחוברות בקצה כמו סנדוויץ
למלית הבשר
800 גרם בשר בקר טחון
בצל קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי סלרי קצוצים
מלח ופלפל שחור
כפית כורכום
כפית כמון
שליש כוס שמן קנולה או זית
 

לרוטב
בצל קצוץ
2 עגבניות מגורדות בפומפייה
קופסת רסק עגבניות
חצי כוס מים
מלח ופלפל שחור
2 כפות פפריקה
חצי כפית כמון
חצי כפית סוכר
 

לציפוי
כוס קמח
כפית פפריקה
4 ביצים טרופות
שן שום
שליש כוס מים 
מעט כמון
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה (כשעה וחצי)
1. הכנת החצילים והבשר: מכניסים את כל מרכיבי המלית הבשרית לקערה - בשר, פטרוזיליה, עלי סלרי, מלח ופלפל, כורכום וכפית כמון, אליהם מוסיפים כשליש כוס שמן קנולה או שמן זית ולשים היטב. קורצים כדורים מהעיסה, משטחים אותם וממקמים אותם בין שתי פרוסות חצאי החצילים.
2. מכינים שתי קערות: קערה עם קמח, כפית פפריקה ומעט פלפל ומלח וקערית עם 4 ביצים טרופות, שן שום ושליש כוס מים, מעט כמון, מלח ופלפל שחור - טורפים היטב.
3. מכינים מחבת עם שמן עמוק וחם מאוד.
4. עוטפים כל סנדוויץ של זוג חצילים ומלית בשר בתערובת הקמח, מעבירים לתערובת הביצה ומכניסים לשמן החם. את החצילים המטוגנים מוציאים ומסדרים בתבנית.
5. הכנת הרוטב: לתוך מחבת עם שמן מכניסים את הבצל ומטגנים עד שקיפות.
6. מוסיפים את העגבניות שריסקנו ואת תכולת רסק העגבניות.
7. מוסיפים חצי כוס מים ושאר תבלינים - מלח ופלפל, 2 כפות פפריקה, חצי כפית כמון וחצי כפית סוכר, ומביאים את הרוטב לרתיחה.
8. יוצקים את הרוטב מעל החצילים שבתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 40 דקות. אופים בהתחלה עם נייר כסף ורק בסוף מסירים להשחמה קלה.