מצרכים (ל-8 סועדים)
 
מצרכים לטלה:
כתף טלה בשלמותו (ללא עצם סקפולה)
שליש כוס שמן זית
4 שיני שום שלמות קלופות ופרוסות   
4 ענפי רוזמרין
כפית צ'ילי יבש גרוס
2 כפיות מלח ים גס
 
מצרכים לסלט טאבולה:
200 גרם בורגול דק 
2 וחצי כוסות מים
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה 
חצי צרור נענע קצוץ 
בצל סגול קצוץ 
2 לימונים סחוטים
6 כפות שמן זית 
6 כפות גרעיני רימון 
100 גרם אגוזי מלך קלויים במחבת עם מעט שמן וחצי כפית סוכר 
מלח ופלפל לפי הטעם
 
הכנת הטלה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה מערבבים היטב שמן זית, שום, רוזמרין, צ'ילי ומלח ים. מורחים על הבשר מכל צדדיו וקושרים בעזרת חוט קשירה.
3. מכניסים את הנתח לצלייה בתנור על גבי מגש אפייה למשך כ-45 דקות.
 
הכנת סלט טאבולה:
1. מעבירים את הבורגול לקערה, מכסים את הבורגול במים ומניחים בצד למשך כחצי שעה עד אשר הבורגול מתרכך. מסננים היטב מעודפי נוזלים. 
2. מוסיפים לבורגול פטרוזיליה, נענע, בצל, מלח ,פלפל, מיץ לימון ושמן זית. מערבבים היטב, מתקנים תיבול אם חסר. 
3. מפזרים מעל אגוזי מלך קלויים, גרעיני רימון ומגישים.
 
הרכבת המנה:
•מניחים סלט טאבולה במגש ומעל מסדרים כתף טלה פרוסה לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. 
 
טיפ השף: כיצד נדע אם הבשר מוכן?
נועצים מזלג במרכז הנתח, מוציאים ומיד מניחים על השפתיים. כשמרגישים שזה מעט חם לנו זה אומר שעברנו את טמפרטורת ה-40 מעלות וזה מוכן.
אם רוצים לשמור לארוחה שתתחיל רק בעוד שעתיים, עוטפים את הנתח בנייר אפייה ואז ברדיד אלומיניום ומכניסים חזרה לתנור כאשר הוא בטמפרטורה של 150 מעלות, עד לארוחה.
 
המתכון מאת: שף צ'רלי פדידה, השף של 'יינות ביתן'