המרכיבים:

 

ללזניה:

חבילת דפי לזניה מלבניים ללא בישול מוקדם לחתוך בצורה חופשית ולסדר בשכבות

 

למלית הירקות:

חצי כוס ברוקולי חלוט

צרור קטן עלי תרד

צרור קטן עלי מנגולד

2-3 בצלצלי שאלוט חתוכים לפרוסות

2-3 פטריות פורטובלו גדולות חתוכות לפרוסות

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל אנגלי טחון

 

לרוטב עגבניות:

כוס וחצי רוטב עגבניות איטלקי איכותי מוכן

קופסת שימורים עגבניות מרוסקות

2-3 עלי בזיליקום

3 שיני שום

כף שמן זית

 

לרוטב טחינה:

חצי כוס טחינה גולמית שומשום מלא

כוס מים

מיץ מחצי לימון

חצי כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  1. הכנת רוטב העגבניות: שופכים את רוטב העגבניות המוכן לסיר קטן, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מוסיפים 3 שיני שום כתושות, עלי בזיליקום קצוצים וכף שמן זית ומערבבים היטב. מניחים בצד לצינון.
  2. הכנת הטחינה: בקערה קטנה טורפים את הטחינה, המים, מיץ לימון והמלח עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. הכנת מלית הירקות: מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים ומפרידים את עלי המנגולד והתרד. חותכים את הבצל והפטריות לפרוסות דקות. מחממים שמן זית במחבת ומאדים יחד את כל המרכיבים עד להשחמה קלה. בסיום מתבלים במלח ופלפל בהתאם לטעם.
  4. הרכבת הלזניה: משמנים את התבנית ומורחים על בסיס התבנית 3-4 כפות רוטב עגבניות. מסדרים 3-4 דפי לזניה (במידת הצורך, שוברים את העלים לגודל הרצוי ובהתאם לתבנית). מעל העלים מורחים שכבת נדיבה של טחינה, מפזרים מהירקות ומורחים שכבה נוספת של רוטב עגבניות. חוזרים על השלבים 2-5 פעמים ובהתאם לצורך.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים מכוסה כ-45 דקות ועד לייבוש מלא. מסירים את הכיסוי ואופים כ-10 דקות נוספות. מקררים על גבי רשת למשך כשעתיים ומאכסנים בכלי סגור עד להגשה.

 

 

המתכון, באדיבות חברת 'אחוה', הופק בשיתוף אתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה.