מצרכים:

לכדורי הבשר:

500 גרם בשר בקר טחון

50 גרם שומן טלה (אופציונלי)

צרור פטרוזיליה קטן

3-4 עלי נענע

2 שיני שום כתושות

2 כפות פרורי לחם

כפית מלח

חצי כפית קינמון

חצי כפית בהרט

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית שמן זית

חצי כוס טחינה משומשום מלא (500 גרם במיכל)

לתבשיל:

כוס שימורי שעועית אדומה מסוננת מנוזלים

צרור עלי מנגולד שטוף היטב

צרור עלי תרד שטופים היטב

בצל סגול קטן

חצי כוס עגבניות מרוסקות

2 כוסות ציר בשר או מים רגילים

מיץ מחצי לימון סחוט

כף פפריקה אדומה מעושנת

כפית כמון טחון

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור אנגלי גרגרים

כף שמן זית לטיגון

 

אופן ההכנה:

1. להכנת כדורי הבשר: קוצצים גס את הפטרוזיליה, הנענע והשום. במטחנת בשר טוחנים פעמיים את הבקר ושומן הכבש, מוסיפים את העלים והשום. מעבירים את העיסה לקערה ומוסיפים את פרורי הלחם והתיבול מלבד הטחינה.

2. יוצרים קציצות בינוניות במשקל של כ- 60 גרם ליחידה, יוצרים גומה במרכז ומניחים בתוכה חצי כפית טחינה גולמית ומהדקים היטב. מסדרים את הקציצות בתבנית ומעבירים לקירור של חצי שעה.

3. להכנת התבשיל: בסיר קטן מרתיחים את עלי המנגולד והתרד. מסננים היטב וקוצצים.

4. בסיר בינוני מטגנים את הבצל הקצוץ, מוסיפים גם את השעועית המסוננת, המנגולד והתרד הקצוצים והעגבניות המרוסקות ומערבבים כ- 5 דקות.

5. מוסיפים את הנוזלים, ציר בקר או מים ומיץ לימון. מביאים לרתיחה ומתבלים. לאחר רתיחה, מכניסים את הקציצות פנימה ומנמיכים את האש לבישול של כחצי שעה.

צילום וסטיילינג: יוליה זובריצקי

המתכון באדיבות חברת 'אחוה'