צילום תמונה ראשית: תיירות מטה יהודה

כבר 16 שנים שמחלקת התיירות במועצה האזורית מטה יהודה עורכת את פסטיבל האוכל הכפרי, פסטיבל שהפך לשם דבר בקרב חובבי הקולינריה בישראל.

הייחוד של הפסטיבל טמון בכך שהוא מתרחש במקביל בעשרות אתרים וישובים באזור ומאפשר ליהנות מחוויות גסטרונומיות שונות ומגוונות: מאכלי עדות בבתים, גבינות בוטיק משובחות, תבשילים עשויים מצמחים מקומיים שלוקטו באזור, סדנאות בישול אותנטיות, שוקולד בעבודת יד ואפיית עוגות בקונדיטוריות, כל אלה בשילוב הנופים עוצרי הנשימה של איזור מטה יהודה.

מרכז הפסטיבל הוא חוויית אירוח יוצאת דופן בבית הבשלנים המקומיים, הפותחים את ביתם וליבם ומגישים מאכלים ששימרו את הטעמים והמתכונים המסורתיים לפי שיטות הבישול הייחודיות למשפחה ולעדה. האורחים יושבים בבית המשפחה המארחת, מקשיבים לסיפוריהם ויוצרים קשר מרגש המתובל בטעמים שאין למצוא בשום מקום אחר. במטבח הסמוך מבעבעים על הכיריים סירים מעלי ניחוחות, שבהם מתבשל המיטב שבמטבחים הביתיים - המטבח הכורדי, המרוקאי, התימני, הקוצ'יני, הבולגרי, הערבי ועוד.

השנה יתקיים הפסטיבל במהלך חודש מאי בין ה12 למאי ועד ל-31 במאי, אבל עוד קודם לכן (ולאורך כל השנה, בתיאום מראש) ניתן ליהנות ממטעמי האזור, בעיקר בסופי השבוע. מומלץ במיוחד לטעום מהמקלובה ב"בית של סלווה" בעין נקובא, לאכול קוסקוס מרוקאי אצל זוהרה במושב לוזית, קובה חמוסטה בביתה של לילי עזיז במושב זכריה, עלי גפן ממולאים אצל אסנת במושב עגור, ולקנח במאפים מתוקים מכל הבא ליד במסעדת "אמא" בישוב צור הדסה.

לפרטים נוספים ניתן לפנות למוקד המידע 8108* או באתר האינטרנט של תיירות מטה יהודה - http://www.tour-yehuda.org.il/

 

צילום: תיירות מטה יהודה