אסתר חסיד, תכין לליל הסדר מאכלים מהעדה הפרסית והטוניסאית. אפרת לביא - נזכרת בגעגועים באמה דולי ז"ל ילידת טוניס, ובמטעמים שהייתה מכינה. ואתי ממן המוכרת לכולנו, עם תפריט הכולל קינוח טעים וכשר לחג.

אסתר חסיד, תושבת וותיקה בעיר, נשואה, אם לילדים וסבתא לנכדים. אסתר היא גמלאית של אגף הרווחה. היא השתתפה לפני כשלוש שנים בתחרות בסגנון מאסטר שף קהילתי במתנ"ס 'זינמן' וזכתה במקום השני. לאחר מכן, היא השתתפה בתחרות 'מאסטר שף' הטלוויזיונית בת"א, שבה אחד מהשופטים היה חיים כהן, השף המוכר. בעלה של אסתר זררד (יוסף) ז"ל יליד טוניס, ואסתר מבשלת את מאכלי העדה הטוניסאית והפרסית - ארץ המוצא שלה.

התפריט של אסתר לליל הסדר:

"אני מכינה מרק סמיך שנקרא בפרסית "חורשט" של חבושים.

המרק מכיל: חבושים, פירות יבשים וטעמו חמוץ – מתוק.

אורז פרסי לבן עם צימוקים. בתחתית הסיר מונחים תפו"א שנצרבים בנחת ומרקמם קריספי ומיוחד.

לשון בקר עם רוטב צלי.

תוספת פטריות צלויות.

בטטה מתוקה עם רוטב צי'לי וסילאן.

מבחר סלטים, חיים ומבושלים.

ולקינוח - פיצוחים ועוגיות כשרות לפסח.

חג שמח וטעים לכולם".

 

אפרת לביא, נשואה ואם לילדים, נזכרת בגעגועים רבים באמה דולי ז"ל, שהייתה מכינה את מאכלי העדה של ארץ מוצאה, טוניס.

"אמי ז"ל הייתה אישה פשוט צדיקה. היא הייתה אישה מיוחדת ואהובה על כל מי שהכיר אותה. היא הייתה אישה זריזה וחרוצה. היא הייתה מצליחה לסיים את הניקיונות לחג חודש לפני המועד. ארוחת החג הייתה מוכנה כבר משעות הבוקר. היא הייתה אישה שנונה, תוססת ומפולפלת. אנחנו מאוד מתגעגעים אליה ומרגישים את חסרונה במיוחד בימי החגים".

התפריט של אפרת לביא לליל הסדר:

"אני אכין בע"ה את המאכלים התוניסאיים המסורתיים שאמי ז"ל הייתה מכינה לנו, המאכל העיקרי הוא תבשיל שמורכב מאסדו בשר בקר: צוואר חתוך לקוביות. לתבשיל מוסיפים ירקות מגוונים: גזר, קולרבי, כרוב לבן, תרד, בצל, תפו"א, סלרי, אפונה, ראש של ארטישוק, כרישה, עגבנייה, שום, קישוא, לפת, שומר, כוסברה ונענע. לכל זה מוסיפים: מקל קינמון, כף אריסה, כף כורכום ופלפל שחור גרוס. ניתן להוסיף גם פול.

המאכל השני המרכזי הוא קציצות שנקראות בנטש. הן מורכבות מביצים, תפו"א, בשר צוואר חתוך לקוביות, בצל, פטרוזיליה ומתובלות בקינמון, אגוז מוסקט ופלפל שחור גרוס. זאת קציצה עם טעם מדהים. למאכלים יתווספו סלטי העדה הטוניסאית כגון: טרשי – סלט העשוי מדלעת, סלט מרמורה – שזה דומה למטבוחה ויהיו עוד סלטים שונים ועוף ממולא בבשר טחון".

אתי ממן, נשואה, אם לילדים וסבתא לנכדים. מוכרת לכולנו כאלופת הקינוחים. אתי הוציאה ספר מתכונים במהדורה דיגיטלית והיא בעלת חנות לכלים ומוצרי אפייה.

התפריט של אתי ממן לחג:

"אני מכינה למנה העיקרית תבשיל בשר עגל בערמונים, מאכל שהוא פשוט מעדן נפלא.
למנת ביניים, פשטידת מחמר (פשטידה מרוקאית).
לביבות תפוח אדמה.

מבחר סלטים.
לקינוח - שוקולד עם קרם נוגט.

מתכון לקינוח -בקישור המצורף

https://imaot.co.il/Book/Page/77292  

חג פסח כשר ושמח לכולם".