מוצא הפינגווין הוא באנטרקטיקה, הוא בין החיות הבודדות שנשארות שם גם בחודשי החורף הקרים ביותר. הטמפרטורות בחורף האנטרקטי יכולות להגיע עד מינוס 50 מעלות צלסיוס. כדי לשמור על חום גוף (שהוא כ37 מעלות אצל הפינגווין) הפינגווינים מצטופפים יחד לקבוצה אחד גדולה. בנוסף יש להם שכבת שומן תת עורית שמגיעה לעובי של 3 ס"מ בתקופת החורף שעוזרת להם לבודד את הקור.

תקופת הרבייה של הפינגווין הקיסרי היא בחורף, מכיוון שאין הרבה טורפים בתוקפה זו הדבר מקנה יתרון לפינגווין בגידול צאצאיו. נקבת הפינגווין מטילה ביצה אחת בכל פעם, הזכר דוגר עליה ובכך שומר אליה מפני הקור והנקבות הולכות לחפש מזון. הפינגווין הקיסרי הוא בעל חיים קבוצתי ומכיוון שאין להם מקום דגירה קבוע האמצעי תקשורת העיקרי שלהם הוא מגוון רחב של קולות וצלילים וכך ההורים יודעים לזהות את הגוזל שלהם.