הן נחשבות לחיה בסכנת הכחדה ומספרם בעולם מועט, כיום יש כ- 1860 פנדות בסה"כ בעולם. הפנדות כמו שאר הדובים מוגדרים כטורפים מבחינה אנטומית אך למרות זאת כ99% ממזונם של הפנדות הוא הבמבוק. הבמבוק מאוד דל ברכיבים תזונתיים ולכן הפנדה צריכה כמות גדולה מאוד ממנו, פנדה זכר בוגר יכול לאכול עד 40 קילו במבוק ביממה, למעשה הפנדות מבלות כ- 12 שעות ביממה באכילה וברוב הזמן שנותר להם הן יעדיפו לישון בכל מקום אפשרי. ישנם הרבה זני במבוק שמהם הפנדה בוחרת לעצמה 2-3 זנים מועדפים ואוכלת אותם. צמחי הבמבוק חיים בין 20-40 שנה ולאחר מכן הוא פורח ונובל וכך קורה לכל הזן במכה. לאחר שזן במבוק מת הפנדות מתקשות במציאת זן אהוב חדש והדבר יכול להווה גורם לתמותה בקרב המין.

סיבה נוספת למספרם הקטן של הפנדות היא שפנדה נקבה פורייה אך ורק 3 ימים בשנה! גור פנדה נולד חסר אונים לחלוטין. הוא פוקח עיניים רק בגיל 40 יום ועד גיל של שנה וחצי ולעיתים עד גיל שלוש שנים הגור נשאר עם אמו. נקבת פנדה מולידה גור אחד בכל המלטה.

בטבע ניתן למצוא את הפנדות אך ורק באזורים מסוימים של סין באזורים בהם יש יערות במבוק סבוכים. כיום כל האזורים בהם גרות פנדות הם שמורות טבע מוגנות. כמו כן בסין יש 11 מרכזים לרביית פנדות. הפנדה הפכה לחיה הרשמית של סין העממית, כל פנדה שתראו בגני חיות מחוץ לסין (שזו כמות לא גדולה בכלל), היא מושאלת לגן חיות לתקופה של עד 10 שנים ואותה מדינה משכירה את הפנדה ממשלת סין בתשלום שחצי ממנו הולך למטרות ריבוי ומחקר הפנדות, כל פנדה שתיוולד בגן החיות היא שייכת לסין ותועבר לשם לצורכי בקרה ורישום.